Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Profesionālā mājas picas mīkla

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • ½ gl (120 ml, 32-38°C) ūdens
  • 2 tēj. k. (10 ml) sausais raugs
  • 1 tēj. k. (5 ml) cukurs
  • 680 g (5 glāzes) milti
  • 2 tēj. k. (10 ml) sāls
  • 1 ēd. k. (15 ml) olīveļļa
  • 1 ¼ gl (300 ml) ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

300 min.
  1. ½ glāzē ūdens ieber raugu, pēc tam cukuru un viegli samaisa. Atstāj uz 15-20 minūtēm, līdz uzbriest;
  2. Sajauc miltus ar sāli un eļļu lielā bļodā, pievieno rauga mikstūru un atlikušo ūdeni. Maisa līdz vienmērīgai masai;
  3. Pārliek mīklu uz kādas virsmas, kur to varēs mīcīt. Izmīca mīklu, līdz tā kļūst gluda un elastīga ( aptuveni 5-8 min.). Laiks būs atkarīgs no mīcīšanas ātruma un pieliktā spēka mīcīšanas procesā;
  4. Noapaļo mīklu un ievieto atpakaļ bļodā. Apsedz un ļauj tai pieaugt 2 reizes lielākai;
  5. Izņem mīklu no bļodas un sadala gabalos atkarībā no izvēlētā picas izmēra;
  6. Noapaļo katru gabalu, apber ar miltiem un apsedz. Ļauj tiem nostāvēt, līdz kļūst 1½ reizes lielāki. Picas mīkla ir gatava lietošanai.
  7. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vista ar spinātiem austrumnieku gaumē

Vista ar spinātiem austrumnieku gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas