Profesionālā mājas picas mīkla

Sastāvdaļas

  • ½ gl (120 ml, 32-38°C) ūdens
  • 2 tēj. k. (10 ml) sausais raugs
  • 1 tēj. k. (5 ml) cukurs
  • 680 g (5 glāzes) milti
  • 2 tēj. k. (10 ml) sāls
  • 1 ēd. k. (15 ml) olīveļļa
  • 1 ¼ gl (300 ml) ūdens

Pagatavošana

300 min.
  1. ½ glāzē ūdens ieber raugu, pēc tam cukuru un viegli samaisa. Atstāj uz 15-20 minūtēm, līdz uzbriest;
  2. Sajauc miltus ar sāli un eļļu lielā bļodā, pievieno rauga mikstūru un atlikušo ūdeni. Maisa līdz vienmērīgai masai;
  3. Pārliek mīklu uz kādas virsmas, kur to varēs mīcīt. Izmīca mīklu, līdz tā kļūst gluda un elastīga ( aptuveni 5-8 min.). Laiks būs atkarīgs no mīcīšanas ātruma un pieliktā spēka mīcīšanas procesā;
  4. Noapaļo mīklu un ievieto atpakaļ bļodā. Apsedz un ļauj tai pieaugt 2 reizes lielākai;
  5. Izņem mīklu no bļodas un sadala gabalos atkarībā no izvēlētā picas izmēra;
  6. Noapaļo katru gabalu, apber ar miltiem un apsedz. Ļauj tiem nostāvēt, līdz kļūst 1½ reizes lielāki. Picas mīkla ir gatava lietošanai.
  7. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi