Sāļais itāliešu fondī

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 1 /2 ķiploka daiviņa
  • 300 ml piens
  • 350 g Mocarella siers, sagriezts kubiņos
  • 175 g rīvēts Čedara siers
  • 50 g Parmezāna siers
  • 2 ēd. k. kukurūzas milti vai kukurūzas ciete
  • 3 ēd. k. sausais baltvīns
  • 1 tēj. k. smalki sagriezts svaigs baziliks vai 1/2 tēj. k. kaltēts baziliks
  • Olīvas
  • Paprika
  • Salami

Pagatavošana

10 min.
  1. Fondī trauku no iekšpuses ieziež ar ķiploku;
  2. Ielej pienu un karsē. Tad, kad piens tūlīt, tūlīt sāks mest burbuli, samazina uguni un turpina karsēt;
  3. Pievieno sierus, turpina karsēt, līdz viss siers izkūst;
  4. Kukurūzas miltus sajauc ar vīnu un pievieno siera masai;
  5. Vāra 2-3 minūtes, pastāvīgi maisot, līdz masa kļūst viendabīga;
  6. Pievieno baziliku.
  7. * Fondī pasniedz ar olīvām, zaļās, sarkanās vai dzeltenās paprikas gabaliņiem, salami.
  8. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi