Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tomātu picas mērce

2013. gada 13. decembris
Foto: Krixis
Pagatavošana
5 min
1. Sagriež tomātus kubiciņos (vai jebkādos citos gabaliņos, kā nu kuram labāk patīk), sagriež sīpolu(s) vidēji lielos gabalos - lai jūt, ka ir;
2. Desu sagriež kā nu kuram tīk (man bija gatava sagriezta šķēlēs, sagriezu katru ripiņu vēl četrās daļās), sieru sarīvē;
3. Kad viss augstāk minētais ir izdarīts, tad uzsilda pannu, uzliek tomātus, sīpolus, desu, pacep kādu 1 - 2 min., piesit klāt olu;
4. Kad ola jau gandrīz sacepusies, tad pieber rīvēto sieru, pacep, līdz tas ir izkusis. Ik pa brīdim apmaisa.
5. * Galvenais noteikums - kad ir iesista ola, kādu brīdi ļauj tai pasautēties, uzliekot vāku pannai, nogriežot mazāku siltumu.
6. * Mērci var lietot kopā ar jebko - kartupeļiem, rīsiem, makaroniem, vai kas nu kuram garšo labāk.
7. Labu apetīti!
Uz augšu