Dubultais dzērveņu un auzu kēks

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 220 g baltais jogurts
  • 140 g sviests, izkausēts
  • 220 g kviešu miltu
  • 1 tējk. soda
  • 1 /2 tējk. cepamais pulveris
  • Šķipsniņa jūras sāls
  • 110 g gaišais muskovado cukurs
  • 1 citrona sula
  • 1 citrona miza, smalki sarīvēta
  • 40 g auzu pārslas
  • 70 g dzērvenes, saldētas
  • 50 g „Seedberger” žāvētas dzērvenes
  • 2 ēd.k. gaišais muskovado cukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Izklāj ar cepamo papīru garenu formu apmēram 10 x 30 cm izmērā.
  3. Bļodā sajauc miltus, 3/4 auzu pārslu, cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru.
  4. Mazākā bļodā sajauc olas ar jogurtu. Pievieno citronu sulu, mizu un sviestu. Samaisi.
  5. Šķidrās sastāvdaļas pielej sausajām un samaisi.
  6. Pievieno dzērvenes un samaisi.
  7. Lej formā, izlīdzini, uzber atlikušo 1/4 auzu pārslu un vēl 2 ēd.k. brūnā cukura.
  8. Liec krāsnī un cep 40 minūtes.
  9. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi