Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīta vista poļu gaumē

2013. gada 8. februāris
Foto: Gundars (Barada)
Šāda tipa receptes ir daudz un dažādas. Tomēr uzdrošinajos pievienot arī kautko no sevis!
Pagatavošana
120 min
1. Garnīrs: Rīsus novāra sālsūdenī. Šeit nekā īpaša nav.
2. Piedeva: Burkānus un sīpolus sagriež gabaliņos, uzber nedaudz cukura un pievieno olīveļļu. To visu cep uz pannas līdz gatavi.
3. Salāti: Papriku, tomātus un daļu kāposta sagriež gabaliņos, liek traukā. Pievieno sāli, sberztus melnos piparus, nedaudz citrona sulas un pārlej ar olīveļļu. Visu iecilā.
4. Vistas pildījums: Traukā saputo olas. Pievieno pienu. Liek iekšā baltmaizi. Kad tā iesūkusies, visu samaisa viendabīgā masā un pievieno dzērvenes (pārāk aizrauties nevajag, lai netiek nosista vistas pamatgarša).
5. Vista: Vistai saudzīgi novelk ādu, un atkaulo. Kaulus un spārniņus neizmantosim. Tos var ielikt saldētvā un izmantot zupā. Protams, ja blakus nav ieinteresētu mājdzīvnieku.
6. Lielākos gaļas gabalus (plakaniski) sagriež plānāk, pārlej ar olīveļļu. Uzber saberztos melnos piparus un sāli. Visu liek traukā un ļauj nedaudz ievilkties.
7. Novilkto ādu izklāj uz plātnes. Tajā, kārtām, liek iemarinēto gaļu un baltmaizes masu. Kad tas paveikts, ādu uzmanīgi pārvelk pāri. Sanāk kautkas līdzīgs maizes klaipiņam.
8. Šo ''klaipiņu'' ietin folijā, liek uz paplātes un cep cepeškrāsnī. Cepšanas ilgums - 50 minūtes (apmēram). Temperatūra (+/-) 200 grādi. Kad atlikušas kādas 10 minūtes, foliju atver. Tad vista iegūs zeltaini brūnu izskatu. Obligāti tas nav, tomēr izskatīsies estētiskāk.
9. Pasniegšana: Uz šķīvja liek kāpostlapu kura, iepriekš, dabūjusi ar gaļas āmurīti un pēcāk atdzīvināta ar citronpipariem.
Foto: Gundars (Barada)
10. Uz tās liek ieformētus rīsus. Es to darīju ar kausiņu. Fantāzijas lidojums šeit var pacelties augstāk par I pas. karu. Rīsiem blakus novieto gabaliņu vistas. Pārējos šķīvja tukšumus aizpilda ar burkānu piedevu un salātiem.

Salātus var gatavot, kādi vien ienāk prātā. Galvenais lai tie būtu svaigi un krāšņi. Tā baudījumu gūs ne tikai vēders vien!

Labu apetīti!
Foto: Gundars (Barada)
Uz augšu