Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pētersīļu un speķa pīrāgs

Pētersīļu un speķa pīrāgs

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 300 g miltu
  • 20 g rauga
  • 100 ml remdena piena
  • Sāls
  • Cukurs
  • Virskārtai:
  • 4 - 5 saišķīši pētersīļu
  • 2 olas
  • 100 g caurauguša kūpināta speķia
  • 300 g Creme fraiche vai krējuma
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Bļodā ieber miltus, vidū izveido bedrīti.
  2. Iedrupina tajā raugu, samaisa ar šķipsniņu cukura un nedaudz piena.
  3. Apsedz un ļauj apmēram 15 minūtes rūgt.
  4. Pēc tam pievieno atlikušo pienu un šķipsniņu sāls, visu samīca par gludu mīklu. Apsedz un ļauj mīklai 45 minūtes rūgt, līdz tas tilpums ir kļuvis divas reizes lielāks.
  5. Pētersīļu lapiņas smalki sakapā.
  6. Speķi sagriež sīkos kubiņos.
  7. Sajauc krējumu ar olām, pieliek sāli un piparus.
  8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  9. Cepamo plāti ieziež ar taukvielām.
  10. Mīklu vēlreiz izmīca, pēc tam mīklu plānā kārtiņā izveltnē tieši uz plāts, maliņas viegli pavelk uz augšu.
  11. Samaisa pētersīļus un speķi, uzber uz mīklas un izlīdzina.
  12. Pa virsu pārsmērē olas, kas sajauktas ar krējumu.
  13. Pīrāgu cep karstā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 25 minūtes.
  14. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lavaša rulete ar karsti kūpinātu lasi kaloriju skaitītājiem

Lavaša rulete ar karsti kūpinātu lasi kaloriju skaitītājiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas