Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pētersīļu un speķa pīrāgs

2012. gada 17. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
100 min
1. Bļodā ieber miltus, vidū izveido bedrīti.
2. Iedrupina tajā raugu, samaisa ar šķipsniņu cukura un nedaudz piena.
3. Apsedz un ļauj apmēram 15 minūtes rūgt.
4. Pēc tam pievieno atlikušo pienu un šķipsniņu sāls, visu samīca par gludu mīklu. Apsedz un ļauj mīklai 45 minūtes rūgt, līdz tas tilpums ir kļuvis divas reizes lielāks.
5. Pētersīļu lapiņas smalki sakapā.
6. Speķi sagriež sīkos kubiņos.
7. Sajauc krējumu ar olām, pieliek sāli un piparus.
8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
9. Cepamo plāti ieziež ar taukvielām.
10. Mīklu vēlreiz izmīca, pēc tam mīklu plānā kārtiņā izveltnē tieši uz plāts, maliņas viegli pavelk uz augšu.
11. Samaisa pētersīļus un speķi, uzber uz mīklas un izlīdzina.
12. Pa virsu pārsmērē olas, kas sajauktas ar krējumu.
13. Pīrāgu cep karstā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 25 minūtes.
14. Labu apetīti!
Uz augšu