Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļas strēmelītes paprikas - tomātu mērcē

2012. gada 20. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Kā piedeva šim ēdienam sevišķi labi der ar mizu vārīti kartupeļi vai svaiga franču baltmaize, kā arī kraukšķīgi salāti.
Pagatavošana
100 min
1. Gaļu sagriež 2 cm platās strēmelītēs un apkaisa ar 1/2 tējk. piparu.
2. Ķiploku notīra un noplūc rozmarīna skujiņas, visu sīki sagriež un sajauc ar paprikas pulveri un eļļu.
3. Pieliek klāt gaļu un 1 stundu marinē.
4. Nomizo sīpolu un sagriež sīkos gabaliņos.
5. Paprikas pāksti sagriež četrās daļās, izņem sēklas un starpsieniņas, sagriež sloksnītēs.
6. Anšovu filejas sīki sakapā.
7. Tomātus notecina un sagriež diezgan lielos gabalos, sulu atstāj.
8. Gaļu ar marinādi liek lielā pannā un kārtīgi apcep.
9. Pieliek klāt sīpolus, papriku, anšovus, tomātus un turpina cepšanu.
10. Uzliek vāku un apmēram 25 minūtes turpina sautēt.
11. Ja nepieciešams, nedaudz pievieno tomātu sulu.
12. Citronam norīvē plānu miziņas kārtu un kopā ar pētersīļiem pārkaisa gatavajam ēdienam. Pēc garšas pievieno sāli un piparus un citronu sulu.

Labu apetīti!
Uz augšu