Gaļas strēmelītes paprikas - tomātu mērcē

Kā piedeva šim ēdienam sevišķi labi der ar mizu vārīti kartupeļi vai svaiga franču baltmaize, kā arī kraukšķīgi salāti.

Sastāvdaļas

  • 600 g cūkgaļas mīkstuma
  • Pipari
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 1 tējk. saldā paprikas pulvera
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • 1 liels baltais sīpols
  • 1 sarkanā paprika
  • 3 anšovu filejas
  • 1 liela kārba konservētu tomātu
  • 1/2 citrona
  • 1 ēd. k. svaigu,sakapātu pētersīļu
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

100 min.
  1. Gaļu sagriež 2 cm platās strēmelītēs un apkaisa ar 1/2 tējk. piparu.
  2. Ķiploku notīra un noplūc rozmarīna skujiņas, visu sīki sagriež un sajauc ar paprikas pulveri un eļļu.
  3. Pieliek klāt gaļu un 1 stundu marinē.
  4. Nomizo sīpolu un sagriež sīkos gabaliņos.
  5. Paprikas pāksti sagriež četrās daļās, izņem sēklas un starpsieniņas, sagriež sloksnītēs.
  6. Anšovu filejas sīki sakapā.
  7. Tomātus notecina un sagriež diezgan lielos gabalos, sulu atstāj.
  8. Gaļu ar marinādi liek lielā pannā un kārtīgi apcep.
  9. Pieliek klāt sīpolus, papriku, anšovus, tomātus un turpina cepšanu.
  10. Uzliek vāku un apmēram 25 minūtes turpina sautēt.
  11. Ja nepieciešams, nedaudz pievieno tomātu sulu.
  12. Citronam norīvē plānu miziņas kārtu un kopā ar pētersīļiem pārkaisa gatavajam ēdienam. Pēc garšas pievieno sāli un piparus un citronu sulu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi