Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaronu sacepums ar malto gaļu

2012. gada 19. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. Novāra makaronus kā rādīts uz iepakojuma. Pēc tam makaronus nokāš, noskalo un ļauj labi notecēties.
2. Pavasara sīpolus notīra, rūpīgi nomazgā un kopā ar zaļajiem lokiem smalki sagriež.
3. Tomātus pārlej ar vārošu ūdeni un novelk tiem miziņu. Sagriež gabaliņos, izņem kātiņa vietas un sēklas.
4. Ķiploku smalki sakapā.
5. Baziliku nomazgā un nosusina. Lapiņas sagriež tievās strēmelītēs.
6. Mozzarella sieru sagriež mazos kubiņos.
7. Visu samaisakopā ar makaroniem, krējumu un olu, garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
8. Cepeškrāsni iepriekš uzsilda līdz 200 grādiem.
9. Iesmērē ar taukvielām veidni, no maltās gaļas ar ēdamkaroti paņem nelielas gaļas piciņas. Pārmaiņus ar makaroniem liek tās sacepumu veidnē. Pārkaisa ar sarīvētu parmezāna sieru.
10. Sacepumu cep 30 minūtes karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, līdz tā virsa ir kļuvusi skaisti brūna.
Klāt der jauktie salāti.

Labu apetīti!
Uz augšu