Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Nēģu zupa ar garšaugiem

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigi nēģi
  • 1 kg kartupeļi
  • 500 g burkāni
  • 300 g sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploks
  • 1 pētersīļa sakne
  • Sāls
  • Lauru lapa
  • Pipari
  • Sinepju sēklas
  • Koriandra sēklas
  • Citas garšvielas pēc izvēles - rozmarīns, estragons, baziliks, salvija, Provansas garšaugi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

200 min.
  1. Nēģus nomazgā, tiem atdala galvas un astes. Sagriež 2 cm garos gabalos, vēlreiz nomazgā.
  2. Kartupeļus, burkānus, sīpolus, sagriež 1,5 - 2 cm kubveida gabalos un 3 - 5 min. apcep katlā vai uz pannas.
  3. No nēģu galvām un astēm uz lēnas uguns 1,5 - 2 stundas vāra buljonu. To izkāš. Pievieno apceptos burkānus un pētersīli, vāra 15 min. Pievieno apceptos kartupeļus, sīpolus un garšvielas. Kad kartupeļi un burkāni gandrīz gatavi, pievieno nēģus. Vāra vēl 15 - 20 min.
  4. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļa ar dārzeņiem, ingveru un sojas mērci

Cūkgaļa ar dārzeņiem, ingveru un sojas mērci

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas