Sākums > Receptes > Zupas

Nēģu zupa ar garšaugiem

2012. gada 15. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
200 min
1. Nēģus nomazgā, tiem atdala galvas un astes. Sagriež 2 cm garos gabalos, vēlreiz nomazgā.
2. Kartupeļus, burkānus, sīpolus, sagriež 1,5 - 2 cm kubveida gabalos un 3 - 5 min. apcep katlā vai uz pannas.
3. No nēģu galvām un astēm uz lēnas uguns 1,5 - 2 stundas vāra buljonu. To izkāš. Pievieno apceptos burkānus un pētersīli, vāra 15 min. Pievieno apceptos kartupeļus, sīpolus un garšvielas. Kad kartupeļi un burkāni gandrīz gatavi, pievieno nēģus. Vāra vēl 15 - 20 min.
4. Labu apetīti!
Uz augšu