Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kukurūzas, siera maize

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 vesela un vēl 1/2 glāze kukurūzas milti ( glāzes tilpums 250ml)
  • 1 ola
  • 125 g bezpiedevu jogurts.(Man bija Kāruma Grieķu jogurts,bet tik pat labi var ņemt arī citu jogurtu,vai skābo krējumu,vai kefīru)
  • 100 ml piens
  • 1 kārtīga ēdamkarote Kāruma svaigais siers ar dillēm,(var nepievienot,ja nav)
  • 1 tēj.k soda
  • 1 /2 tēj.k sāls
  • Ap 50g-100g g siers (Krievijas,Holandes,kādu vēlas)
  • 1 /2 tēj.k cukurs
  • 1 ēd.k sviests un vel nedaudz trauka iesmērēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Olu viegli sakuļam ar sāli,cukuru,pievienojam jogurtu un svaigo sieru,izmaisam.
  2. Pienu uzsildam labi siltu un iemaisam kopējā massā.
  3. Izkausējam sviestu to arī iemaisam kopejā traukā.
  4. Uz smalkās rīves sarīvejam sieru.Ja vēlamies nedaudz atliekam uzbērt uz maizes,bet pārējo beram mīklā.
  5. Sodu sajaucam ar miltiem.
  6. Savienojam miltus ar pārējām sastavdaļām.Izmaisam.
  7. Mīkla sanak bieza.Tā nevis tekoša,bet krītoša.
  8. Iesmērētā traukā ar sviestu liekam mīklu.
  9. Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtēm,tad uzberam virsū sieru un cepam vēl 5 minūtes.
  10. Gatavai maizei ļaujam atdzist formā un tad izņemam un sagriežam.
  11. Maize sanāk maiga,mitra un līdzinās kēksam.Ļoti garda.
  12. Var ēst gan ta pat bez nekā,bet var arī pārgriezt un smērēt ko pa vidu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas