Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu,biezpiena plātsmaize

2012. gada 8. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Raugu sajauc ar miltiem, cukuru, sāli, pievieno siltu ūdeni.
2. Izmaisa, pievieno auzu pārslas, izmaisa.
3. Pēc tam, kad viss kārtīgi izmaisīts pievieno uz smalkās rīves sarīvētu sieru, eļļu un skābo krējumu.
4. Ber klāt pa drusciņai miltus un mīca mīklu. Tā kā sastāvā ir auzu pārslas , mīkla ir lipīga, līdz ar to nepārcensties ar miltiem.
5. Lai vieglāk saprast vajag vēl vai nevajag miltus, nomazgā rokas, ieziež ar eļļu un mīca mīklu. Mīklai jābūt mīcāmai, bet mazliet lipīgai, noteikt ne sausai.
6. Iesmērē trauku, kur raudzēs mīklu ar eļļu un liek iekšā mīklu, pārsedz ar pārtikas plēvi.
7. Raudzē ap 1 stundu siltā vietā līdz mīkla palielinās apjomā 2-3 reizes.
8. Uzrūgušo mīklu es sadalīju divās daļās.
9. Izrullē mīklu, liek uz cepamās paplātes, kur ieklāts cepamais papīrs, kārto virsū sagrieztus rabarberus, mazliet pārkaisa ar cukuru.
10. 200 g biezpiena pievieno 200 g skābo krējumu, cukuru pēc garšas un kanēli.
11. Tad piesit 1 olu, kārtīgi izmaisa.
12. Lejam uz rabarberiem.
13. Cepa ap 180 - 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.
14. Gatavo plātsmaizi atdzesē un tad sagriež.
15. Lai Labi garšo!
Uz augšu