Rabarberu,biezpiena plātsmaize

4 1

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • Sastāvdaļas:
  • 250 ml pilngraudu auzu pārslas
  • 250 ml ūdens
  • 250 ml milti iesākumā un pēc tam cik mīkla paņems
  • 50 g siers mīklā
  • 1 /2 paciņa šķīstošā rauga Saf-Instant- 1 slīpēta deserta karote (veselā paciņa 11 g) var arī citu raugu, tad lasa kādam miltu daudzumam paredzēts. Šis raugs paredzēts 500 g - 1000 g miltu daudzumam
  • 3 ēd.k cukurs
  • 2 ēd.k skābais krējums
  • 1 tēj.k sāls
  • 1 ēd.k eļļa mīklā
  • 1 ēd.k trauka ieziešanai

Pagatavošana

120 min.
  1. Raugu sajauc ar miltiem, cukuru, sāli, pievieno siltu ūdeni.
  2. Izmaisa, pievieno auzu pārslas, izmaisa.
  3. Pēc tam, kad viss kārtīgi izmaisīts pievieno uz smalkās rīves sarīvētu sieru, eļļu un skābo krējumu.
  4. Ber klāt pa drusciņai miltus un mīca mīklu. Tā kā sastāvā ir auzu pārslas , mīkla ir lipīga, līdz ar to nepārcensties ar miltiem.
  5. Lai vieglāk saprast vajag vēl vai nevajag miltus, nomazgā rokas, ieziež ar eļļu un mīca mīklu. Mīklai jābūt mīcāmai, bet mazliet lipīgai, noteikt ne sausai.
  6. Iesmērē trauku, kur raudzēs mīklu ar eļļu un liek iekšā mīklu, pārsedz ar pārtikas plēvi.
  7. Raudzē ap 1 stundu siltā vietā līdz mīkla palielinās apjomā 2-3 reizes.
  8. Uzrūgušo mīklu es sadalīju divās daļās.
  9. Izrullē mīklu, liek uz cepamās paplātes, kur ieklāts cepamais papīrs, kārto virsū sagrieztus rabarberus, mazliet pārkaisa ar cukuru.
  10. 200 g biezpiena pievieno 200 g skābo krējumu, cukuru pēc garšas un kanēli.
  11. Tad piesit 1 olu, kārtīgi izmaisa.
  12. Lejam uz rabarberiem.
  13. Cepa ap 180 - 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.
  14. Gatavo plātsmaizi atdzesē un tad sagriež.
  15. Lai Labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

renata 2012. gada 3. jūlijs 17:25
Kur Jūs likāt mīklas otro pusi?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize