Torta alla gianduia (nutellas kuka)

5 1

Sastāvdaļas

  • Kukai
  • 6 lielas olas(sadalitas dzeltenumos un baltumos)
  • Skipsna sals
  • 125 gr miksta sviesta
  • 400 gr Nutella
  • 1 ed.kar.Frangelico ruma, vai konjaka
  • 100 gr sasmalcinatu lazdu riekstu
  • 100 gr izkausetas tumsas sokolades(70%kakao)
  • Glazurai
  • 100 gr veselu lazdu riekstu
  • 125 gr salda krejuma
  • 1 ed.kar konjaka
  • 125 gr tumsas sokolades

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzkarsejam cepeskrasni lidz 180C, bet ne konvekcijas rezima.
  2. Liela trauka saputojam olu baltumus ar skipsnu sali stivas putas.
  3. Cita trauka saputojam olu dzeltenumus ar sviestu, konjaku, nutellu un pievienojam sasmalcinatos lazdu riekstus.Pievienojam izkauseto sokoladi(es parasti to kauseju mikrovilnu krasni, tad mazak jakepajas)un visu samaisam.
  4. Tad pamazam sokolades masa iecilajam(bet nekada gadijuma nekulam ar mixeri)olu baltumus(kados 3 piegajienos).Visu ljoti viegli izmaisam ar karoti, lai masa viendabiga.
  5. Cepamo formu iesmerejam ar sviestu, ieklajam cepamo papiru un tur lejam kukas miklu. Liekam cepeskrasni uz 40 min.
  6. Pa to laiku, uzkarsejam mazu pannu un tur apgrauzdejam atlikusos lazdu riekstus, kas domati glazurai. Nemam nost no uguns, kad tie sak palikt bruni un miza sak lobities nost. Atdzesejam un rupigi notiram visas atlikusas mizas.
  7. Kad kuka izvcepusies un nedaudz atdzisusi(to nedrikst griezt rinki vai ka savadak meginat dabut ara no formas!),mazaka katlina izkausejam sokoladi(to kas paredzeta galzurai), pievienojam krejumu un konjaku.Nedaudz atdzesejam un vienmerigi parljama kukas virsmai. Tad pa virsu kartojam lazdu riekstus.
  8. Piebildisu, ka si kuka garso labi ar vanilas saldejumu un svaigu zemenu kompotu vai sagrieztiem apelsiniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti