Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Buljona pīrādziņi, siera cepumi un ķimeņu standziņas

Buljona pīrādziņi, siera cepumi un ķimeņu standziņas

FOTO: Gunta Adamoviča

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 700 g miltu
  • 500 g margarīna
  • 210 g ūdens
  • 0.5 tējk. sāls
  • 1 tējk. cukura
  • 0.33 tējk. citronskābes
  • Ola pārziešanai
  • Pildījumam:
  • 400 g cepeša vai vārītas cūkgaļas
  • 300 g siera
  • 1 vārīta ola
  • 1 sīpols
  • 2 vārīti burkāni
  • 1 paciņa ķimeņu
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Mīkla: Labi atdzesētu margarīnu sagriež šķēlēs, pievieno miltus, ar koka karoti saberž nedaudz valganā, birstošā masā, pielej aukstu ūdeni, kurā izšķīdinātas garšvielas.Ar karoti ātri visu samaisa, saveļ pikā, ar rokām nedzudzpiespiež un ļauj stāvēt 20-30 min. ledusskapī. Mīklu veltnē, pārkaisot ar miltiem, ieloka nelīdzenās malas un saloka akurātā klaipiņā, lai pēc galīgas izveltnēšanas būtu mazāk atgriezumu .No mīklas var gatavot saldus un sāļus cepumus, pīrādziņus un tortes.

    Manā gadījumā - buljona pīrādziņus, siera cepumus un ķimeņu standziņas.
    Mīkla: Labi atdzesētu margarīnu sagriež šķēlēs, pievieno mil...

    FOTO: Gunta Adamoviča

  2. Pīrādziņiem samaļ cepeti un sīpolu, pierīvē vārītu olu un burkānu, drusku sāli, piparus un visu samīca. Gabalu mīklas izrullē plānu, izspiež ar glāzi aplīti, vidū liek pildījumu un malas ar pirkstiem aizspiež ciet. Pārsmērē ar olu un cep zeltaini brūnus.
    Pīrādziņiem samaļ cepeti un sīpolu, pierīvē vārītu olu un bu...

    FOTO: Gunta Adamoviča

  3. Ķimeņu standziņām - izrullē mīklu , pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar ķimenēm un rupjo sāli.Tad sagriež strēmelēs, kuras pāris reižu "savērpj".liek uz pannas un cep viegli brūnas.
    Ķimeņu standziņām - izrullē mīklu , pārsmērē ar sakultu olu,...

    FOTO: Gunta Adamoviča

  4. Siera cepumiem, tāpat izrullē plānu kā plāno pankūku, pārsmērē ar olu un pārkaisa ar sarīvētu sieru (kādu puscieto). Sagriež gabaliņos (kā nu patīk). Cep gatavus, kad siers nedaudz paliek brūns.
    Siera cepumiem, tāpat izrullē plānu kā plāno pankūku, pārsmē...

    FOTO: Gunta Adamoviča

  5. Lai izdodas un labi garšo!
    Lai izdodas un labi garšo!

    FOTO: Gunta Adamoviča

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas