Sākums > Receptes > Salāti

Tīģergarneļu - lapu salāti

2011. gada 28. decembris
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
10 min
1. Ja tīģergarneles ir saldētas - tās vispirms atkausē, tad izloba no čaulām. Uzkarsētā olīveļļā uz lielas uguns tās apcep, līdz garneles iegūst rozā nokrāsu, beigās pievieno sāli un sasmalcinātus ķiplokus pēc saviem ieskatiem. Ķiploki jāpievieno tikai beigās, citādi tie ātri sadeg un zaudē savu aromātu. Atstāj uz pannas bez uguns un atļauj ievilkties garšām. Tikmēr sagatavo salātus: izvēlētās salātlapas saplūkā salātbļodā, piegriež tomātu (var izmantot arī ķiršu tomātiņus), avokado un piespiež citrona sulu. Visbeidzot pievieno iepriekš apceptās garneles ar ķiplokiem, pārkaisa ar sarīvētu pamezāna sieru, visu samaisa un ļauj pāris minūtes garšām "ievilkties". Pasniedz kopā ar piedevām vai ēd vienus pašus.
Uz augšu