Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Citronu vārītais krēms "Lemon custard"

Citronu vārītais krēms "Lemon custard"

FOTO: Natālija Rogova

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 lieli citroni
  • 3 lielas olas
  • 6 ēd. k. cukura
  • 45-60 g sviesta
  • Ja ir maazs olas, tad ņem mazus citronus un mazliet mazāk sviesta un cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. No citroniem norīvē dzelteno mizas daļiņu, no paša citrona izspiež sulu.
  2. Olas saputo ar cukuru, pievieno citrona sulu un miziņu. Pievieno sviestu.
  3. Trauku liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, vāra līdz masa sabiezē krēmā. Vārot var pagaršot un, ja nepieciešams, pievienot vēl cukuru. Vārīšana var aizņemt līdz 10 minūtēm.
  4. Tad pārtrauc vārīšanu un ļauj krēmam atdzist. Pēc tam krēmu var vēl izberzt caur sietiņu, lai tajā nebūtu jūtami citrona miziņas gabaliņi, bet tas nav jādara obligāti. Krēms ir skābeni salds. Saldums tiek regulēts pēc pašu garšas, pievienojot cukuru. Man patīk labāk, ja cukura ir mazāk un ir jūtams krēma skābumiņš.
    Tad pārtrauc vārīšanu un ļauj krēmam atdzist. Pēc tam krēmu...

    FOTO: Natālija Rogova

  5. Krēms derēs gan pie pankūkām,
    gan uz bulciņām, kūkām, gan uz brokastu maizītes.

    Lai labi garšo!
    Krēms derēs gan pie pankūkām,
gan uz bulciņām, kūkām, gan u...

    FOTO: Natālija Rogova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas