Torte "viss"

2011. gada 20. jūlijs
Foto: Anete Brūvere
Pagatavošana
60 min
1. Gatavosim biskvītu. Atsevišķi saputo olas dzeltenumus ar cukuru un olu baltumus. Nelielu daļu no saputoto baltumu iemaisa dzeltenumos, piesijā miltus un reizē ar pārējo baltumu daļu cilājot samaisa kopā.
2. Nedaudz vairāk par pusi masas ieklāj apmēram 20x30cm taisnstūra pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek karsētā krāsnī 200°C temperatūrā un cep zeltainu apmēram 10 minūtes. Šī būs pamatne ruletei, kas ir nepieciešama. Bet ja gadījumā Jums nekas nesanāk, mīkla beigās iznāk pa cietu un nav iespēja sarullēt, tad gatavojiet parasto ruleti.
3. Uz galda izklāj dvieli, pārkaisa ar pūdercukuru. Izcepto biskvītu ruletei no pannas izgāž un papīru uzmanīgi noņem.
4. Šo biskvītu uzreiz pārziež ar džemu un sarullē. Noliek atdzist vēlākiem darbiem, pēc tam izcep biskvītu tortes pamatnei 20cm diametrā.
5. Gatavo pildījumu.
6. Uzkarsē pienu, kuru pievieno diviem olu dzeltenumiem, kas sakulti kopā ar 2 ēdamkarotēm cukura. Šis viss notiek traukā, kas nav uz uguns. Tālāk seko tas, ka šo masu ielej traukā, kuru var karsēt un pielej nelielā piena vai ūdens daudzumu izšķīdinātu kartupeļu cieti, karsē, līdz masa sabiezē. Tikai tad, kad masa ir sabiezējusi iemaisa tajā uzbriedinātu želatīnu.
7. (http://www.vizdaris.lv/2010/11/26/ka-var-sagatavot-uzbriedinat-zelatinu/ ) Atdzesē, bet neļauj masai sastingt.
8. Saputo saldo krējumu ar vanilīn-cukuru, pierīvē citrona miziņu. Saputo tos divus olu baltumus ar 2 ēdamkarotēm cukura.
9. Saputotajā saldajā krējumā iemaisa vārīto krēmu un iecilā saputotos olu baltumus.
10. Atdzisušo tortes biskvīta pamatni pārziež ar zemeņu džemu, tad ņem ruleti un sagriež to šķēlītēs apmēram 1cm biezas un liek cieši visapkārt veidnes malām un virs biskvīta.
11. Tukšajā tortes vidū lej pagatavoto krēmu/pildījumu.
12. Grezno ar zemeņu pusītēm un citam lietam, kas tik nāk prātā, lai izdaiļotu torti.
13. Šo torti var baudīt kopā ar glāzi dzirkstošā vīni.
14. Labu apetīti. (:
15. <strong>Kāpēc tortei ir nosaukums VISS?
16. Tāpēc, ka tortes vidū, kurš ir tukšs var likt visu - saldējumu, var veidot kā jogurta torti, vai šokolādes kūku vai ko tik sirds kāro, bet attiecīgi arī ruletē smērē attiecīgo krēmu/ievārījumu/džemu un uz biskvīta pamatnes ar. </strong>
Foto: Anete Brūvere
Uz augšu