Jogurta biezpiena torte ar biskvītu

5 1

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 3 olas
  • 1.5 1-1,5 glāzes milti
  • 1/2 glāze jogurts (var izmantot arī krējumu vai kefīru)
  • 3-4 ēd. k. cukurs
  • 1 /2 tēj. k. soda vai cepamais pulveris
  • Jogurta biezpiena masai:
  • 500 g biezpiens
  • 1l jogurta
  • 1 paciņa saldais krējums
  • 4 ēd. k. cukurs
  • 1 tēj. k. vaniļas cukurs
  • 1 paciņa želatīns
  • Ogas vai augļi

Pagatavošana

80 min.
  1. Sāk ar biskvīta gatavošanu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  2. Dzeltenumiem pievieno cukuru, sakuļ, tad arī jogurtu un samaisa.
  3. Pievieno miltus un samaisa.
  4. Uzputo olu baltumus un pievieno masai.
  5. Šo daļu lielākoties taisu ar mikseri, bet ja ir vēlēšanās to, protams, var darīt ar roku.
  6. Formā liek cepamo papīru vai to ieziež ar eļļu (vai sviestu). Un liek cepties uz ~200 grādiem ~ 15 min.
  7. Kad biskvīts uzcepies gaiši brūngans to ņem ārā un kādu brīdi atdzesē.
  8. Tad gatavo jogurta biezpiena masu.
  9. Sakuļ biezpienu, lai masa būtu viendabīgāka un pieliek jogurtu un atkal samaisa. Pievieno arī cukuru.
  10. Tad masai pievieno ogas.
  11. Saputo saldo krējumu, lai veidotos putukrējums un pievieno arī to.
  12. Uzbriedina želatīnu ar nelielu daudzumu auksta ūdens un vēlāk to izkausē sildot ūdeni (~1 glāze), bet to nedrīkst uzvārīt.
  13. Želatīnu pievieno masai un kārtīgi samaisa.
  14. Tad biskvītu liek atpakaļ formā, formu cieši aiztaisa ciet un virsū lej jogurta biezpiena masu, ja masa paliek pāri to var saliet mazos trauciņos. Tad kūku liek ledusskapī uz pāris stundām vai arī labākajā gadījumā uz nakti, lai saželē un sasūcas.
  15. Dekorēt var ar tiem pašiem augļiem vai ogām, kas kūkas sastāvā.
  16. Lai labi garšo!

Komentāri

Marija 2015. gada 29. janvāris 17:06
pēc šīs receptes kūka nesanāk. Tiešām biezpiena masa ir škidra . Žel, ka vispirms neizalsīju komentārus. Vēršu uzamnību, ka taisot biskvītu nav!!!! jāliek ne cepamais pulveris ne soda. Liela vilšanās receptē... !!!!
Agnese 2014. gada 30. marts 17:18
Ar šādiem mērījumiem kūkas biezpiena masa sanāk šķidra un lai gan zelatins jāieliek iekšā tas nesaciete. Divas dienas turēju ledusskapi un nekas neizdevās. Tika ieliktas pat divas paciņas. Otrais... Biskvits paliek needams...lai gan izcepts. Kad izņem ara no krāsns tad uzpūtīgs bet pēc laika no kritās un palika ciets.
Ilze 2012. gada 24. oktobris 21:24
Kūkā ir pilnīgi vienalga iecilāt putukrējumu vai nē, jo jogurta masa šā vai tā sažēlē, ja kaut kas nav izdevies, tad iespējams, ir nepareizi sašķīdināts želatīns, vai pārāk vaļīga kūkas forma

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize