Saldā desas mērce

2011. gada 14. maijs
Foto: Valdis Pavļukevičs
Labi der kopā ar vārītiem kartupeļiem.
Pagatavošana
30 min
1. Smalkos kubiņos sagrieža desu. Burkānus sagriež 3 - 5 cm garās strēmelītēs. Sasmalcina ķiplokus. Nelielās šķēlītēs sagriež sīpolus.
Foto: Valdis Pavļukevičs
2. Uzsilda pannu un ieliek 1 ēd. k. sviesta, kad sviests ir izkusis, liek cepties sīpolus. Sīpolus apmaisa un pasāla, pievien piparus, šķipsniņu timiāna un baziliku (man bija svaigs, liku 6 lapiņas).
3. Kad sīpoli nedaudz apcepušies, pievieno desu un ķiplokus, nedaudz apcep. Ja sviests ir sasūcies sīpolos, pievieno vēl nedaudz.
4. Kad desa viegli apcepusies, pievieno burkānus. Burkānus vajag nedaudz pasālīt, lai sāk izdalīties sula. Visu apmaisa un pievieno sāli, ja nepieciešams.
5. Kad burkāni drusku apcepušies, pievieno šampinjonus un visu apmaisa.
6. Pēc 3 min. pievieno vienu karoti medus un iemaisa. Visu sautē 10 - 15 min., kamēr burkāni ir gatavi.
7. Atsevišķā katliņā ielej 3 ēdamkarotes olīveļļas, kad eļļa uzsilusi ieber 2 -3 karotes miltus un visu samaisa, līdz izveidojas putriņa, pēc tam pievieno pienu un visu labi samaisa un nedaudz uzsilda.
8. Silto mērci pievieno pannā, kur cepās visas sastāvdaļās un iemaisa mērci, nedaudz pasilda, lai sāk burbuļot un slēdz ārā.
9. Ja mērce liekas pabieza, tad pielej un iemaisa nedaudz vēl pienu. Atstāj uz 5 min., lai ievelkas, ja ir, tad var uzlikt pa augšu zilā siera gabaliņus.
10. Labu apetīti!
Uz augšu