Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Pīrādziņi ar žāvētu gaļu

Pīrādziņi ar žāvētu gaļu

FOTO: TeddyWife

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 35 g rauga (apmēram trešā daļa no 100g rauga paciņas)
  • 500 g milti
  • Glāze piena (200ml)
  • Cukurs, sāls
  • 150 g sviesta
  • 1 ola pīrādziņu pārziešanai
  • Pildījumam
  • 400 g žāvētas gaļas
  • 1 sīpols
  • Sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

200 min.
  1. gatavojam mīklu!
  2. apmēram 35g rauga sasmalcina nelielā bļodā, pievieno ēdamkaroti cukura, pavisam nedaudz silta ūdens un 1 ēdamkaroti miltu - visu samaisa kārtīgi un liek siltā vietā, lai raugs nedaudz uzrūgst;
    apmēram 35g rauga sasmalcina nelielā bļodā, pievieno ēdamkar...

    FOTO: TeddyWife

  3. mazajā katlā ielejam vienu glāzi piena, pievienojam apmēram 100g sviesta, 2 tējkarotes cukura, nedaudz sāli un silda, kamēr sviests izkūst (ieteicams to sagriezt mazākos gabalos). to visu nepārtraukti maisam. ļoti svarīgi, lai piens nesāktu vārīties! ja piens netīšām uzvārījies, to noteikti jāatdzesē;
    mazajā katlā ielejam vienu glāzi piena, pievienojam apmēram...

    FOTO: TeddyWife

  4. pienu ar sviestu ielej kādā lielākā bļodā, un pakāpeniski pievieno miltus, veidojot krējumveidīgu konsistenci. pievienojam mūsu uzrūgušo raugu šai masai un turpinam pievienot miltus un maisīt ;
  5. kad mīkla ir kļuvusi tik bieza, ka ar karoti vairs neko nevar izdarīt, to jāsāk mīcīt ar rokām - turpat bļodā vai galda (pakaisītu ar miltiem);
    kad mīkla ir kļuvusi tik bieza, ka ar karoti vairs neko neva...

    FOTO: TeddyWife

  6. jāmīca tik ilgi kamēr mīkla nelīp pie rokām;
    jāmīca tik ilgi kamēr mīkla nelīp pie rokām;

    FOTO: TeddyWife

  7. kad mīkla izmīcīta, liekam to bļodā, apkaisam to ar miltiem un liekam siltā vietā (piem.pie radiatora). mīkla varētu rūgt kādu stundu vai pusotru stundu;
    kad mīkla izmīcīta, liekam to bļodā, apkaisam to ar miltiem...

    FOTO: TeddyWife

  8. Pa to laiku varam sagatavot pildijumu!
  9. sagriežam vienu sīpolu smalki un liekam pannā cepties (eļlu pievienot ļoti maz, jo kad apbrūnināsies sīpoli, pievienosim žāvētu gaļiņu ar taukumiņiem);
  10. kad sīpoli apbrūninājušies, pievienojam sagrieztu kubiciņos gaļu un apcepjam to visu kopā līdz arī gaļa ir smuki zeltaina;
    kad sīpoli apbrūninājušies, pievienojam sagrieztu kubiciņos...

    FOTO: TeddyWife

  11. beigās neaizmirstam papiparot! ja gaļa nav pārāk sāļa, var pievienot arī nedaudz sāli;
    beigās neaizmirstam papiparot! ja gaļa nav pārāk sāļa, var p...

    FOTO: TeddyWife

  12. gaļu sadaliju divos traukos, jo vienā bļodā papildus gaļai un sīpoliem, pievienošu 1 vārītu olu;
    gaļu sadaliju divos traukos, jo vienā bļodā papildus gaļai u...

    FOTO: TeddyWife

  13. tā nu sagadījās, ka tajā dienā taisīju arī cūku aknu pastēti un izdomāju sataisīt pāris pīrādziņu no tikko sagatavotas aknu pastētes.
    tā nu sagadījās, ka tajā dienā taisīju arī cūku aknu pastēti...

    FOTO: TeddyWife

  14. trauciņā ieliku apmēram 100-150g pastētes (vēl silta :)), pievienoju 1 vārītu olu un visu samaisīju. nepieciešamības gadījumā var pievienot papildus garšvielas.
  15. Pa to laiku, mīkla noteikti jau ir dubultojusies vai pat trīskāršojusies, un varam sākt gatavot pīrādziņus!
    Pa to laiku, mīkla noteikti jau ir dubultojusies vai pat trī...

    FOTO: TeddyWife

  16. mīklu izņemam no trauka, liekam uz galda, kurš pārkaisīts ar miltiem. nogriežam no mīklas kādu trešo daļu un izrullējam (ne pārāk biezi un ne parāk blāni). sameklējam kādu lielāku glāzi un izgriežam smukus aplīšus no mīklas. tās mīklas daļas, kas paliek pāri, saliekam kopā un atkal izrullējam un taisam pīrādziņus.
    mīklu izņemam no trauka, liekam uz galda, kurš pārkaisīts ar...

    FOTO: TeddyWife

  17. aplīšus iepildam ar pildījumu (parasti kādu 1 tējkaroti, vai pusotru) un kārtīgi aizspiežam tos ciet.
  18. pārklājam pannu ar cepampapīru, liekam virsū mūsu pīrādziņus. neaizmirstam pirms likt iekšā pīrādziņus cepeškrāsnī, pārziest tos ar iepriekš sakultu olu.
    pārklājam pannu ar cepampapīru, liekam virsū mūsu pīrādziņus...

    FOTO: TeddyWife

  19. pīrādziņus cepjam uz kādiem 230 grādiem, 10min vai arī līdz tie palikuši smuki zeltaini brūni!
    pīrādziņus cepjam uz kādiem 230 grādiem, 10min vai arī līdz...

    FOTO: TeddyWife

  20. no 35g rauga man sanāca apmēram 60-70 pīrādziņi!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas