Gaļas bumbiņas pikantajā pupiņu tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g lielopu maltās gaļas
  • 1 sīpols (vidēji liels)
  • 240 g konservētas sarkanās pupiņas
  • 1 galviņa ķiploka
  • 1 ola
  • Bazils
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. maltās gaļas masa - sajauc: gaļu ar olu, pipariem, sāli un smalki sakapātiem sīpoliem, un piespiež 2 daiviņas ķiploku.
  2. saveļ nelielas gaļas bumbiņas (kā frikadeles) un apcep olīveļļā;
  3. apceptās bumbiņas pārber katliņā, pielej nedaudz ūdens un sautē ~5min, pierīvē vēl pāris ķiploka daiviņas, sautē vēl 5 min pievieno pupiņas un tomātu mērci, pierīvē vēl ķiploku un pieber piparus. Sautē vēl ~ 5min.
  4. Gatavs!!!
  5. Pasniedzam ar rīsiem :)
  6. Lai labi garšo...

Komentāri

Jūlija 2011. gada 28. februāris 20:43
Paldies, iztaisīju, tikko vēl ēdam, es jau ka [parasti gan ieviesu savas modifikācijas - bumbiņas apcepu nevis eļļā bet gan saliku uz plāts un cepeškrāsnī (tā arī ātrāk)
kā arī pieliku 1 papriku un 1 burkānu, gribējās dārzeņus;)
kopumā ideja laba, interesanta, vīrs ēd slavēdams

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi