Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Īpašā burkānu mērce

2011. gada 23. janvāris
Foto: Imants
Mērci var lietot pie: zivju ēdieniem, ceptiem/ vārītiem kartupeļiem, sautētiem dārzeņiem.
Pagatavošana
35 min
1. Sīpolu sagriež skaidiņās, burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Liek cepties uz pannas uzkarsētā olīveļļā. Cep aptuveni 10-15 min.
2. Sagriež ingveru, pievieno klāt un visu maisījumu cep vēl 5 min.
3. Paralēli cepšanas procesam pievieno maltus melnos piparus, sāli un kurkumu pēc garšas. Pievieno 800 ml ūdens un 1. gab. buljona kubiņu. To visu sautē 15-20 min.
4. Pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātus miltus un mērci ietumē, vāra 3-5 min. Visbeidzot pievieno skābo krējumu un atstāj uz 5 min., lai mērce ievelkas.

Labu apetīti!
Uz augšu