Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes augļu kūka bez olām ar indijas riekstiem

2010. gada 28. novembris
Foto: Māra
Pagatavošana
75 min
1. Tortes pamats: Vispirms ietauko tortes veidni (es to daru ar pirkstiem un ghi sviestu). Tad sagriež ābolus un banānus (droši vien var lietot arī citus augļus) kubiciņos uz tortes veidnes, pieber Indijas riekstus, apslaka ar ¼ citrona un atstāj.
2. Traukā ieber visus miltus: 1 glāze kviešu milti, ½ glāze rudzu milti (var aizvietot ar kviešu miltiem), ½ glāze turku zirņu milti, ½ glāze mandeļu milti (var aizvietot ar kviešu miltiem)
3. + 1 glāze kakao
4. + 1 glāze cukura
5. + vanilīns (daži graudiņi vai ½ tējk.vanilīna cukurs)
6. + 1 tējk. Soda
7. + ¼ tējk. Sāls
8. + 0,5 l jogurta
9. Visu samaisa, pievieno ūdeni pēc vajadzības, lai veidotos pusšķidra masa. Maisa, kamēr pazūd kunkulīši, ļauj mīklai ievilkties kādas 10 min.
10. Kad cepeškrāsns ir uzkarsusi, uzleju mīklu uz augļiem un lieku cepties 30-35min + 200C.
11. Glazūra: izkausē katliņā sviestu (1/2 – 1 paciņa) + glāze cukura + ½ - 1 glāze kakao (atkarībā, cik stipru šokolādi vēlās). Visu samaisa un uzlej pār izcepto un nedaudz padzisušo kūku.
12. Var rotāt pēc patikas vai ēst tāpat.
Foto: Māra
13. Iesaku ēst atdzisušu, tad ir stingrāka.
Uz augšu