Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Rīsu krēms ar aprikozēm un rozīnēm

Rīsu krēms ar aprikozēm un  rozīnēm
Kolekcijas: Veģetārās
Gards krēms, kura pagatavošanai nevajag cukuru – pietiekoši daudz salduma no rozīnēm un žāvētām aprikozēm – tātad veselīgs. Diabēta receptēm gan šis ēdiens neatbilst, jo izmantojam saldu treknu krējumu un žāvetos augļos, rumā, rīsos kopā ir daudz ogļhidrātu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 100 ml gargraudu rīsu
  • 100 ml rozīņu
  • 100 ml sakapātu žāvētu aprikožu
  • 200 ml saldā krējuma 35%
  • 300 ml ūdens
  • 3 ēd. k. ruma
  • 5 ēd. k. magoņu sēklu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

240 min.
  1. Sagatavo darbam tvaicējamo katlu. Tvaicējamā katla graudaugu tvaicēšanas bļodā ieber noskalotus rīsus, rozīnes, aprikozes. Pielej rumu. Visu samaisa. Uzlej ūdeni un ieslēdz katlu uz 45 min.
  2. Tvaicēti rīsi ir gaisīgāki un piemērotāki krēma pagatavošanai, nekā vārīti.
  3. Iztvaicētos rīsus, augļus atdzesē, pa laikam apmaisot.
  4. Saputo saldo krējumu. Tajā vienmērīgi iecilā rīsu augļu maisījumu.
  5. Kārto stikla traukā. Pārkaisa ar magonēm un vēl stundu atdzesē ledusskapī. Gatavais ēdiens virs alkoholo nesaturēs, būs tikai patīkams ruma aromāts.
    Kārto stikla traukā. Pārkaisa ar magonēm un vēl stundu atdze...
  6. Pasniedz ar dažādiem augļiem, ogām, ogu mērcēm. Attēlā kopā ar saldētām mellenēm, kuras uzberot uz šķīvja ātri sāk atlaisties un šajā brīdī ir visgardākās.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Deserti

Jaunākās receptes