Cūkgaļas cepetis Amikas gaumē "skolas maizēm"

Sveikiņi!

Pavisam vienkāršas pagatavošanas recepte. Mana meita Amika, kura mācās 5. klasē, sākot apgūt mājturību skolā, aktīvi ir sākusi interesēties par pavārmākslu! Tas priecē!
Tad nu šī recepte viņas pašas gatavota! Pirmais cepetis!!!!

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 800 g cūkgaļas gabaliņa bez kauliņa
  • 7 daiviņa/s ķiploka
  • 1 1 paliels sīpols
  • Olīveļla (var lietot arī jebkuru citu)
  • Sāls
  • Pipari
  • Garšvielu mix: kurkuma, kaltēti pētersīļi, kaltētas dilles, malts muskatrieksts (pašgatavots)

Pagatavošana

140 min.
  1. Ņem cūkgaļas gabaliņu bez kauliņa un no sāniem iegriež ar asu nazi kabatiņu.
  2. Sīpolus un pāris ķiploka daiviņas sagrieš smalki, sajauc ar sāli, pipariem un garšvielām, pilda iekšā kabatiņā
  3. Atveri aizsprauž ciet ar zobu bakstāmajiem kociņiem.
  4. Pa visu gaļas gabaliņu ar asu nazi iedur un iebaksta iekšā caurumiņos sagrieztas ķiploka daiviņas
  5. Gabaliņu ieziež ar sāli un garšvielām
    Gabaliņu ieziež ar sāli un garšvielām
  6. Ņem pārtikas plēvi un gabaliņu ietin cieši, liek ledusskapī ievilkties apm. 3 - 5 stundas. Tad izņem no ledusskapja, attin no plēves.
  7. Olīveļļu ielej cepamajā traukā, liek iekšā gaļu, var pāris pilītes pāršļakstināt gabaliņam
  8. Liek cepeškrāsnī un 180 grādos cep apm. 2 stundas, ik pēc laika apgriežot, lai apcepas visas maliņas.
  9. Kad gatavs, griež šķēlītēs, ēd karstu ar dārzeņiem vai aukstu ar salātiem vai vienkārši uz maizītes! Ļoti garšīgi uz maizītes līdzi uz skolu launagam!

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Alina 2012. gada 29. oktobris 18:36
Tikko izmēģināju šo recepti,nju supper laba,paldies
angel 2010. gada 29. novembris 18:34
Izskatās njammīgi!!!
Aivars 2010. gada 5. novembris 19:14
Es taisu līdzīgi, tikai pirms likšanas krāsnī uz panas apcepu no visām pusēm, lai aizveras poras. Cepetis ņam ņam.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni