Pildīta tinteszivs

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 700 g tinteszivs
  • 200 g šalotes sīpolu
  • 80 g rīsu
  • 6 ēdamk. olīveļļas
  • 3 ēdamk. pīniju sēklu
  • 2 ēdamk. korinšu
  • ½ tējk. kanēļa
  • 1 zariņš piparmētru
  • ¼ l sausa sarkanvīna
  • ¼ l ūdens
  • 1 šķipsna cukura
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • Maltie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

90 min.
  1. Tinteszivij izgriež daļu starp taustekļiem un mantiju. Zivi notīra, taustekļus sagriež gabaliņos. Šalotes notīra, sagriež kubiņos un apcep olīveļļā. Pievieno taustekļa gabaliņus un nedaudz apcep. Iemaisa pīnija sēklas, korintes un rīsus 1 min. Pievieno sāli, piparus un kanēli, pievieno sakapātas vai saberztas piparmētras. Pielej nedaudz ūdens un vāra 15 min, līdz ūdens iztvaikojis. Sagatavoto mantiju piepilda ar rīsu maisījumu, atvērumu aizsprauž ar irbulīšiem. Katlā uzkarsē 3 ēdamk. olīveļļas, izcep caurspīdīgus atlikušos sīpolus. Pielej sarkanvīnu un ūdeni, uzvāra, tad pievieno sāli, piparus un cukuru. Tajā liek pildīto tinteszivi un vāra 50 min., līdz gaļa kļūst mīksta. Pētersīļus un dilles nomazgā, lapiņas sakapā un pārkaisa tinteszivij 5 min. pirms gatavības. Pasniedz ar svaigu grauzdiņu maizi un sarkanvīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni