Sākums > Receptes > Deserti

Ķirbju-ābolu pudiņš

2010. gada 18. septembris
Foto: Santa Balode
Pagatavošana
70 min
1. Ķirbi sagriež mazos kubiņos un sautē pienā, kuram piev. taukviela. Ābolus sagriež kubiņos un izsautē ūdenī, kam pievienots cukurs. Ķirbim piev. ābolus, kanēli, mannu un ēni vāra līz masa sabiezē. Masu atdzesē līz 60°C t.i. iebāžot mazo pirkstiņu nedeg. pievieno saputotu olas dzeltenumu ar cukuru, labi samaisa un iecilā saputotu olas baltumu. Masu ievieto sagatavotā formiņā vai porciju panniņā. Virsu pārkaisa ar rīvmaizi un cepeškrāsnī cep ap 200°C . Pasniedz ar kausētu taukvielu, krējumu vai krējuma mērci.
2. Var masu arī blenderēt!
Uz augšu