Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze ūdens
  • 500 g miltu
  • 400 g sviesta
  • 1 /2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • Mazliet etiķa vai spirta
  • Krēmam
  • 3 glāzes piena
  • 3 olas
  • 4 karotes miltu
  • 2 karotes cukura
  • 50 g sviesta
  • Vanilīncukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

127 min.
  1. Mīkla: aukstā ūdenī izkausē sāli un cukuru. Piesijā augstākā labuma miltus, pieliek pusi sviesta un labi samīca. Mīklu liek uz dēļa kvadrāta veidā, pasmērē ar pārējo sviestu, kuram jābūt tādā pat stingrumā kā mīkla, sausam un augstākā labuma. Mīklai saceļ stūrīšus uz augšu, saspiež maliņas cieši kopā, pēc tam rullē vienā virzienā, līdz tā izstiepjas garumā, tad saloka trīs daļās un noliek brīdi aukstā vietā. Pēc tam atkal rullē pretējā virzienā, atkal saloka un atdzesē. Šo procedūru atkārto 5 reizes. Mīkla jārullē lēni un uzmanīgi. Tad to liek uz paplātes un apsmērē ar olu, sadur ar dakšiņu un cep. Atdzisušu plakaniski pārgriež un pārsmērē ar krēmu, saliek kopā un sagriež gabaliņos. Krēms: pienu ar vanilīncukuru uzvāra. Olas ar cukuru un miltiem sakuļ, pielej uzvārīto pienu, uzvāra un atdzesē. Pieliek sviestu un sajauc.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas