Sākums > Receptes > Deserti

Saldais rīsu krēms

2010. gada 19. augusts
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
90 min
1. Rīsus noskalo un liek pienā vārīties, pieliekot uzreiz arī 2 ēd. k. cukura, vaniļu un sāli.
2. Nedaudz pavāra, ņem nost no uguns, satin avīzē, deķī un atstāj, lai briest (ja nu galīgi nav, ko darīt, var stāvēt klāt un maisot vārīt, kamēr gatavs). Pēc kādas stundas var sākt pārbaudīt, vai viss piens ir sasūcies rīsos.
3. Kad rīsi sausi, pieliek uzbriedinātu un izkausētu želatīnu (daudzums atkarīgs, cik stingru grib, var jau arī nelikt vispār), nu un ļauj atdzist.
4. Kad rīsi jau tikpat kā auksti, saputo saldo krējumu ar atlikušo cukuru un sajauc ar rīsiem. Galvenais, lai rīsi nav silti, jo tad pufīgais putukrējums paliks šķidrs. Pilda traukā un ledusskapī iekšā, lai sastingst. Putukrējumu var likt vairāk vai mazāk, gaumes lieta. Latvijas laika pavārgrāmatā uz šo rīsu daudzumu vispār bija litrs putkrējuma, tā kā... :) Nu un klāt, protams, kādu skābenu ķīselīti, dzērvenes, jāņogas, upenes... vienalga, kas pieejams... Esmu taisījusi pat no paku sulas un arī var iztikt :)
5. Lai labi garšo!
Uz augšu