Kabačus nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Iztīra visu mīksto vidu. Ierīvē ar sāli un ar ''kopējo'''garšvielu(sāli diezgan padaudz).
Pa to laiku jau izvārītos rīsus samaisa ar 800 g maltās gaļas + ķimenītes, ķiploks un sāls.
Samaisīto masu pilda kabaču laivās, tā lai ir nedaudz virs kabaču malas līmeņa.
Liek krāsnī uz 200° un cep aptuveni 40min. Kad Kabacis ir izcepies, uzliek pāri tomātu šķēles, kuras pārber ar sieru un uz 5 min. liek krāsnī.
Ēd siltu, aukstu. Gaļas un rīsu daudzums atkarīgs no kabača lieluma,j a paliek pāri, var izcept vienkārši saveļot bumbās un pieliekot klāt cepeškrāsnī. Kabaču laika TOP ēdiens.