Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pikša puravos

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg iztīrīta pikša
  • 1 citrons
  • 1 puravs
  • 500 g kartupeļu
  • 500 g burkānu
  • 200 g šalotes sīpolu
  • 40 g sviesta
  • ¼ l dārzeņu buljona
  • 2 ēdamk. svaiga krējuma
  • 1 tējk. fenheļa sēklu
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • Maltie pipari
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Zivi noskalo, apslaka ar citrona sulu, apkaisa ar sāli un pipariem. Virsū liek dilles un pētersīļu zariņus. Notīra un nomazgā puravu, atdala atsevišķi zaļās lapas, kuras liek verdošā sālsūdenī 5 min. Pēc tam lapas atdzesē un ļauj nožūt. Ar sagatavotiem puraviem aptin zivi un liek cepamajā formā, nomizo burkānus un sīpolus, sagriež un 5 min. vāra dārzeņu buljonā. Tad dārzeņus kārto blakus zivij, pārlej ar buljonu, pārkaisa ar sāli, pipariem un fenheļa sēklām. Zivij pārklāj foliju un cep 40 min., 180°C. Atlikušos zaļumus sakapā ar sviestu un pievieno gandrīz gatavai zivij. Buljonā iemaisa svaigo krējumu. Zivi pasniedz formā.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu akniņu  un paprikas siltie salāti

Vistu akniņu un paprikas siltie salāti

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas