Sākums > Receptes > Deserti

Drumstalās cepti āboli, ar vaniļas mērci un zemenēm

2010. gada 14. jūnijs
Foto: Baiba
Pagatavošana
40 min
1. Pīrāgam: Uztaisa drumstalas - sviestu,cukuru,miltus,vaniļas cukuru sajauc kopā, veidojot drumstalas.
2. Ābolus pārdala uz pusēm, izņem serdi(ābolus var sadalīt,cik daļās grib, tas pēc sirds patikas) .
3. Veidnē liek pusi drumstalu masas, pa virsu kārto ābolu daivas, ābolus apslaca ar citrona sulu un apkaisa (visus) ar tām 3 ēd.k. cukura (es to dariju uz aci,kam saldāks tīk,tas var bērt cik grib).
4. Pāri visam pārkaisa atlikušo drumstalu masu.
5. Liek cepties cepeškrāsnī, 175 grādos, apmēram 30 minūtes, 10 min pirms cepšanās beigām, ābolus pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un turpina cept.
6. Mērcītei:
7. Saldo krējumu uzvāra un sajauc ar olu dzeltenumiem,kas saputoti ar cukuru un vaniļas cukuru.
8. Visu vēl pakarsē ūdens peldē vai uz mazas,mazas uguns, lai nedaudz sabiezē. Jāmaisa,lai nepierauj klāt.
9. Tad gatavo masu liek ledusskapī, lai sastingst un atdziest.
10. Pasniegt:
11. Pīrāgu sagriež gabaliņos, liek uz šķīvīša.
12. Pīrāgu skaisti pārlej ar mērcīti, dekorē ar zemenēm :)
13. Lai labi garšo!
14. Manā ģimenē šobrīd šis ir favorītsaldais :) 1.4 mēn jaunais dēlēns tik stiepj roku,lai dod vēl :)
15. Iesaku saldo ēst ar deserta dakšiņu, jo gana pacietas tās drumstalas beigās sanāk :)
Uz augšu