Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ābolu un siera kūka

Ābolu un siera kūka

FOTO: Dansukker

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 15 sadrupināti cepumi, vēlams no rupja maluma miltiem (Digestive). Var izmantot cepumus "Selga" vai auzu pārslu cepumus
  • 2 ēdamkarotes Dansukker niedru cukura "Demerara"
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 4 paskābi āboli
  • 4 ēdamkarotes Dansukker niedru cukura "Demerara"
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 25 g sviesta vai margarīna
  • 250 g svaigā siera ("Filadelfijas", "Kārums" vai tml.)
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes niedru cukura "Demerara"
  • 1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Rotājumam
  • 150 ml saldā krējuma
  • Pēc vēlēšanās - laims vai citrons
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sadrupina cepumus un izkausē taukvielas. Sajauc cepumu druskas, taukvielas un niedru cukuru. Ievieto izveidoto masu kūkas formā ar atdalāmu apakšdaļu.
  2. Nomizo ābolus un izgriež serdes. Sagriež ābolus daiviņās. Daiviņas apcep taukvielu, niedru cukura un kanēļa maisījumā. Uzliek daiviņas uz kūkas pamatnes.
  3. Sakuļ krējumu putās kopā ar niedru cukuru un vaniļas cukuru. Uzmanīgi iejauc svaigo sieru putukrējumā. Pārlej maisījumu āboliem un ieliek kūku aukstumā.
  4. Saputo rotājumam izmantojamo krējumu. Izņem kūku no formas un uzliek uz tās mazas piciņas putukrējuma. Ja vēlas, var rotāt ar sarīvētām laima vai citrona miziņām.
    Saputo rotājumam izmantojamo krējumu. Izņem kūku no formas u...

    FOTO: Dansukker

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Augusta siera kūka

Augusta siera kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA