15sadrupināti cepumi, vēlams no rupja maluma miltiem (Digestive). Var izmantot cepumus "Selga" vai auzu pārslu cepumus
2ēdamkarotes Dansukker niedru cukura "Demerara"
50g sviesta vai margarīna
4paskābi āboli
4ēdamkarotes Dansukker niedru cukura "Demerara"
1ēdamkarote kanēļa
25g sviesta vai margarīna
250g svaigā siera ("Filadelfijas", "Kārums" vai tml.)
200ml saldā krējuma
2ēdamkarotes niedru cukura "Demerara"
1tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Rotājumam
150ml saldā krējuma
Pēc vēlēšanās - laims vai citrons
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
25 min.
Sadrupina cepumus un izkausē taukvielas. Sajauc cepumu druskas, taukvielas un niedru cukuru. Ievieto izveidoto masu kūkas formā ar atdalāmu apakšdaļu.
Nomizo ābolus un izgriež serdes. Sagriež ābolus daiviņās. Daiviņas apcep taukvielu, niedru cukura un kanēļa maisījumā. Uzliek daiviņas uz kūkas pamatnes.
Sakuļ krējumu putās kopā ar niedru cukuru un vaniļas cukuru. Uzmanīgi iejauc svaigo sieru putukrējumā. Pārlej maisījumu āboliem un ieliek kūku aukstumā.
Saputo rotājumam izmantojamo krējumu. Izņem kūku no formas un uzliek uz tās mazas piciņas putukrējuma. Ja vēlas, var rotāt ar sarīvētām laima vai citrona miziņām.