Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Lasis ar lielajiem siera grauzdiņiem un zaļajiem salātiem

Lasis ar lielajiem siera grauzdiņiem un zaļajiem salātiem

FOTO: Evita

Cepts lasis ir ātri pagatavojams, un savienojumā ar nesen atklātajiem Klondaikas megagrauzdiņiem veido interesantas un garšīgas vakariņas. Salāti un vīns piedevās obligāti :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 500 g laša
  • Zaļie salāti
  • Siers
  • Formas maize
  • 1 tomāts
  • 1 gurķis
  • 1 sarkanais sīpols
  • Sniega bumbas ar ķiplokiem vai fetas siers
  • Olīveļļa
  • Balzamiko etiķis
  • Sāls
  • Pipari
  • Garšvielas, pēc gaumes
  • Citrons
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Lasi sagriež 3 - 4 gabalos, apber ar sāli, pipariem, ļauj lai ievelkas.
    Lasi sagriež 3 - 4 gabalos, apber ar sāli, pipariem, ļauj la...

    FOTO: Evita

  2. Tad liek uz cepampapīra un cep krāsnī 210 grādos 20 minūtes, pēc tam 5 minūtes grila režīmā apbrūnina.
    Tad liek uz cepampapīra un cep krāsnī 210 grādos 20 minūtes,...

    FOTO: Evita

  3. Gatavam lasim uzspiež citrona sulu pēc izvēles.
  4. Kamēr lasis cepas, formas maizes visam kukulītim nogriež garozu.
  5. Sagriež maizi 1.5x1.5 cm stabiņos, kas ir visas formas maizes garumā.
  6. Cep uz karstas pannas, eļļu nežēlojot, apber ar garšvielām un sāli, pēc gaumes (der arī vegeta).
  7. Seko līdzi, lai nepiedeg un apgriež uz otru pusi.
  8. Kad grauzdiņi gatavi, pārkaisa smalki sarīvētu sieru, kurš ātri izkūst un grauzdiņus ņem nost no pannas (siera vietā var uzbērt rīvētu ķiploku, būs dievīgi ķiploku grauzdiņi).
    Kad grauzdiņi gatavi, pārkaisa smalki sarīvētu sieru, kurš ā...

    FOTO: Evita

  9. Saplēš zaļos salātus gabaliņos un kārto uz plakana šķīvja.
    Saplēš zaļos salātus gabaliņos un kārto uz plakana šķīvja.

    FOTO: Evita

  10. Pa virsu uzber sagrieztu tomātu un gurķi.
    Pa virsu uzber sagrieztu tomātu un gurķi.

    FOTO: Evita

  11. Smalkās ripiņās sagriež sīpolu un sniega bumbas jeb fetas sieru, kārto uz šķīvja pa virsu salātiem.
  12. Pārkaisa ar zaļajām garšvielām un uzsmidzina eļļas/balzamiko etiķa maisījumu attiecībā 4:1.
  13. Klāt dzer atdzesētu balto vīnu.

    Lai labi garšo!
    Klāt dzer atdzesētu balto vīnu.

Lai labi garšo!

    FOTO: Evita

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas