Plovs,kas parasti nepiedeg

Kad biju studente, kaut ko īpašu gribēju pagatavot savam draugam, kas brauca ciemos. Kādā senā cittautu virtuves recepšu grāmatā atradu šo recepti. Pirmo plovu taisiju ar teļa gaļu. Mutē kusa aiz maiguma. Tagad pārsvarā tastop no cūkgaļas, bet jēra gaļa tomēr piedod tādu īpašu garšas niansi. Vasarā tomātu mērces vietā klāt lieku caur sietiņu izberztus 3 tomātus. Šī ir ceļojošā recepte un pat kulināri iesācēji cienājot ārzemju viesus nav kļūdijušies! ;)

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 600 g gaļas (vislabāk jēra)
  • 500 g rīsu
  • 150 g sīpolu (3 gab.)
  • 250 g burkānu (3- 4 gab.)
  • 1 ķiploka zobiņš
  • 150 g augu eļļas
  • 3 ēd. k. asās tomātu mērces vai tomātu pastas
  • Sāls, pipari
  • 0.75 - 1 l ūdens

Pagatavošana

60 min.
  1. Rīsus nomazgā, applaucē un 2 h mērcē. Sasmalcina burkānus (skaidiņās) un sīpolus, apcep eļļā. Gaļu sagriež apmēram 20 g gabaliņos un katliņā, kurā gatavos plovu eļļā apcep līdz sāk brūnēt. Pieliek apceptos burkānus un sīpolus, tomātu mērci vai pastu, sāli, piparus. Pielej karstu ūdeni un uzvāra. Uzber rīsus, nemaisa. Vidī iesprauž nomizotu ķiploku. Vāra līdz rīsi veido "cepuri" (tādu kalniņu katla vidū). Tad ar karoti līdz katla dibenam izveido tādu kā piltuvi, lai nepiedeg. Vāra kāmēr vairāk apakšā nav šķidruma. Gatavu visu izmaisa. Plovs ir tāds saldeni stiprs.

Komentāri

Ilga 2016. gada 17. marts 15:07
Antrai pilnīga taisnība,piedeg ar garantiju, kaut gatavoju jau sen.
Labveelis 2015. gada 19. septembris 19:36
Lai ko vai kas saka...Manējie mājnieki ēd ar baudu,komandējumos esmu puišiem pagatavojis,garšo.Paldies par recepti!
John 2014. gada 10. augusts 13:54
Te nav nekada Uzbekistana bet gan Latvija,ka gribam ta taisam un punkts!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi