Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Plovs,kas parasti nepiedeg

2010. gada 7. aprīlis
Foto: Laimdota
Kad biju studente, kaut ko īpašu gribēju pagatavot savam draugam, kas brauca ciemos. Kādā senā cittautu virtuves recepšu grāmatā atradu šo recepti. Pirmo plovu taisiju ar teļa gaļu. Mutē kusa aiz maiguma. Tagad pārsvarā tastop no cūkgaļas, bet jēra gaļa tomēr piedod tādu īpašu garšas niansi. Vasarā tomātu mērces vietā klāt lieku caur sietiņu izberztus 3 tomātus. Šī ir ceļojošā recepte un pat kulināri iesācēji cienājot ārzemju viesus nav kļūdijušies! ;)
Pagatavošana
60 min
1. Rīsus nomazgā, applaucē un 2 h mērcē. Sasmalcina burkānus (skaidiņās) un sīpolus, apcep eļļā. Gaļu sagriež apmēram 20 g gabaliņos un katliņā, kurā gatavos plovu eļļā apcep līdz sāk brūnēt. Pieliek apceptos burkānus un sīpolus, tomātu mērci vai pastu, sāli, piparus. Pielej karstu ūdeni un uzvāra. Uzber rīsus, nemaisa. Vidī iesprauž nomizotu ķiploku. Vāra līdz rīsi veido "cepuri" (tādu kalniņu katla vidū). Tad ar karoti līdz katla dibenam izveido tādu kā piltuvi, lai nepiedeg. Vāra kāmēr vairāk apakšā nav šķidruma. Gatavu visu izmaisa. Plovs ir tāds saldeni stiprs.
Uz augšu