Vasaras ogu salāti

Sastāvdaļas

  • 4 porcijām vajadzēs
  • *Zemenes 100 g jeb 10 palielas zemenes
  • *Ķirši 50 g jeb aptuveni 15 ķirši
  • *Jāņogas 20 g
  • *Meža zemenes (var arī iztikt bez tām) 50 g
  • *Avenes vai kazenes 50 g
  • *Ērkšķogas 50 g
  • *Putukrējums vai saldējums (dekorēšanai)

Pagatavošana

15 min.
  1. Zemenes sagriež nelielos kubiciņos, atstājot vienu zemeni dekorēšanai.
  2. No ķiršiem izņem kauliņus, sagriež tos uz pusēm, divus ķiršus (zariņā) atstāj dekorēšanai.
  3. Jāņogas nomazgā un sajauc kopā ar zemenēm un ķiršiem vienā traukā, atstājot pāris jāņogas dekorēšanai.
  4. Nomazgā avenes (kazenes) un piejauc jau izveidotajam maisījumam, atstājot pāris avenes dekorēšanai.
  5. Ērkšķogas nomazgā, pārgriež mazos gabaliņos un iemaisa pie salātiem. Vēl iemaisa meža zemenes, ja tādas ir.
  6. Deserta traukā malas nosmērē ar putukrējumu (saldējumu) ieliek ogu salātus un pa virsu vēlreiz uzliek putukrējumu vai saldējumu. Dekorē ar ķirsi, jāņogām, zemeni, avenēm. ;)
  7. Lai labi garšo!!!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi