Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Parastais dārzeņu pīrāgs

2010. gada 17. februāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
50 min
1. Mīklu atlaidina, liek vienu virs otras, uz miltiem pārkaisītas virsmas izveltnē tādā lielumā, lai varētu ieklāt ietaukotā veidnē malas pārliecot veidnes malai. Mīklu ar dakšiņu sabaksta, liek krāsnī 220 grādu temperatūrā, cep 10 minūtes.
2. Burkānu sagriež gabaliņos, brokoļus sadala rozetītēs, pārlej ar puslitru verdoša ūdens, kurā izšķīdināts buljona kubiciņš. Blanšē dažas minūtes, tad notecina, buljonu saglabājot bļodiņā vai katliņā. Blanšētos dārzeņus pārlej ar aukstu ūdeni, notecina.
3. Buljonu uzkarsē no jauna, liek tajā sagriztās pākšu pupiņas un vāra, līdz tās mīkstas.
4. Veidnē ar apcepto mīklu liek blanšētos dārzeņus. Starp dārzeņiem liek sasmalcinātās bekona šķēlītes.
5. Olas sakuļ ar pusi buljona kubiciņa, pievieno krējumu, timiānu, rīvēto sieru, pārlej pār dārzeņiem un bekonam. Cep apmēram 30 minūtes.

Labu apetīti!
Uz augšu