Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jēra gaļa ar grūbām apelsīnu un kumina mērcē

2010. gada 24. janvāris
Foto: beerry
Pagatavošana
120 min
1. Lielā pannā kārtīgi apcepam gaļu līdz tā kļūst zeltaini brūna. Pusceļā gaļu "pasālam". Pārliekam citā traukā.
2. Tajā pašā pannā izkausējam sviestiņu, cepam sīpoliņus un ķiplokus līdz tie arī paliek zeltaini un caurspīdīgi. Pievienojam kuminu (KUMINS ir indiešu ķimenes, bet nejaukt ar mūsu pašu) un papriku. Maisam un apcepam, apcepam un atkal maisam.
3. Ņemam dziļu pannu vai cepambļodu un liekam visu kopā : gaļu, saceptos dārzeņus, pievienojam grūbas, sulu un apelsīna miziņu. Pievienojam vistas buljonu un ūdeni. Šo vajadzētu uzvārīt līdz par burbulim uz diezgan lielas uguns, ik pa laikam pamaisot. Pagaršojam mērcīti vai pietiek sāls. Tad samazinam uguntiņu, liekam vāku virsū un sautējam 45 min. neaizmirstot ik pa laikam to maisīšanu (brīdinājums - šim ēdienam ir tieksme piedegt ). Tāpēc - maisam, maisam, maisam :)
4. Pēc šīm 45 min. ņemam vāku nost un turpinam sautēt vēl kādas 30 min. vai tik ilgi kamēr jērs ir mīkts. ( manā gadījumā tās bij apm. 20 min., jo grūbas jau bija gatavas un gaļa tāpat).
5. Nu šajā brīdī vajadzētu būt visam gatavam... :) Meklējam šķīvi, dakšu, apetīti un labu, apetīti :)
6. Klāt iesaku - sarkanvīnu, bet otra puse piedzēra aukstu alu...arī perfekti !
Uz augšu