Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Bezē (precīzi vienai plātij)

2010. gada 15. janvāris
Foto: Linda Saule
!!! SASTĀVDAĻĀM JĀBŪT PRECĪZI, CITĀDI CEPUMI NECEPSIES TĀ, KĀ VAJAG, jo sarežģītākais ir cepšanas process
Pagatavošana
120 min
1. Liek olu baltumus bļodā un puto. Pēc mirkļa pieliek cukuru un vaniļas cukuru. Turpina putot, kamēr putas ir tik cietas, ka bļodu var apgriezt otrādi, bet nekas nekrīt ārā.
2. Plāti ietauko ar margarīnu (ļoti vienmērīgi, ne par daudz, ne par maz) un pārkaisa plānā, vienmērīgā kārtā ar kartupeļu cieti (tas atvieglo cepšanu).
3. Ja saputotās olas atstātas, tad jāpārbauda, vai tās vēl joprojām ir pietiekami cietas, ja ne, tad vēl jāputo.
4. Tad masu caur uzgali spiež uz plāts, veidojot cepumiņus. Tie uzpūšas tikai nedaudz, tāpēc var likt diezgan tuvu. Un visiem vienādu izmēru.
5. Tad liek krāsnī pašā augšā un uz vismazāko karstumu un cep vienu ar pusi stundu. Ja nav žēl plīts, tad vēl labāk ir pēc pirmās pusstundas atvērt to nelielā spraugā, jo bezē ir ļoti jūtīgi pret karstumu.
6. Kad izcepās, atkarībā no tā, kā cepies vai nu bezē nokrīt no cietes, vai tā ir pielipusi un pēc kāda laika nokrīt, vai piedegusi ir tikai ciete.

Lai labi garšo!
Uz augšu