Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas šķiņķīši ar rīsiem un dārzeņiem

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Vistas šķiņķīši - 6-8
  • Sarkanā un zaļā paprika – kopā 3
  • Baltais sīpols - 1
  • Tomāti - 2-3
  • Ķiploks - 3-4 daiviņas
  • Lauru lapas - 2
  • Safrāns - šķipsniņa
  • Rīsi – 350 g
  • Sausais baltvīns- 250 ml
  • Vistas buljons – 1 l
  • Saldēti zaļie zirnīši - 1 iepakojums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sakapā ķiploku, papriku sagriež strēmelēs, pēc tam tās pargriež uz pusēm. Tomātus sagriež 4 daļās, sīpolu sakapā.
  2. Lielā pannā uzkarsē eļļu.
  3. Liek vistas gabaliņus eļļā, pārkaisa ar sāli, pipariem. Cep vistu no abām pusēm dažas minūtes līdz apbrūnē. Izņem vistu, noliek malā citā traukā.
  4. Uz pannas liek sagrieztos dārzeņus un lauru lapas. Karsē dažas minūtes uz vidējas liesmas visu laiku maisot, līdz dārzeņi paliek mīkstāki.
  5. Pievieno rīsus, sajauc un cep dažas minūtes. Pielej baltvīnu un atkal sajauc.
  6. Pievieno safrānu, kārtīgi sajauc, turpina maisīt līdz lielākā daļa vīna uzsūkusies.
  7. Pielej vistas buljonu un atkal sajauc.
  8. Sakārto vistas gabaliņus uz rīsu-dārzeņu maisījuma.
  9. Liek cepeškrānī un cep 180 C ~ 45 min vai tik ilgi līdz vista gatava un šķidrums iesūcies rīsos.
  10. Kamēr cepas vistiņa, zirnīšus pāris minūtes pavāra karstā ūdenī.
  11. Izņem pannu no cepeškrāsns - vistas gabaliņus izņem, rīsus ar dārzeņiem ieber lielā bļodā. Pieber zirnīšus, pārlej mazliet vīna. Labi sajauc.
  12. Vistas gabaliņus kārto uz rīsiem un pasniedz galdā.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 4. jūlijs 09:05 4.07 09:05
Produkti, kas ir neveselīgi un rada atkarību (2)
Tie nav tikai saldumi

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas