Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļas bumbiņas saldā krējuma mērcē

2010. gada 8. janvāris
Foto: Gunta
Pagatavošana
35 min
1. Sajauc gaļu ar sīki sasmalcinātu ķiploku un sīpolu, piejauc sāli, piparus pēc garšas (vai maltās gaļas garšvielu), sakapātus pētersīļa zaļumus, rīvmaizi. Ja nepieciešams, pielej aukstu ūdeni.
2. Kārtīgi izmīca, līdz iegūst viendabīgu masu. Izveido apaļas bumbiņas.
3. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties karstā eļļā no visām pusēm līdz gaļa kļuvusi brūna un kraukšķīga.
4. Apceptās gaļas bumbiņas liek ugundrošā traukā, pārlej ar saldo krējumu (variants – sajauc saldo krējumu ar tomātu pastu 1:1), liek cepeškrāsnī 180 C cepties 15-20 min.
5. Pasniedz ar kartupeļu biezeni vai spageti.
6. Labu apetīti!
Uz augšu