Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Maltās gaļas mērce ar pupiņām un sēnēm

Maltās gaļas mērce ar pupiņām un sēnēm

FOTO: Roberts Antonovs

Mērce, kura pieļauj daudz variāciju, bet mums tieši šādi tā ir visiecienītākā
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 500 g jauktās maltās gaļa
  • 2 bundžas konservēto pupiņu
  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • 1 liels burkāns
  • 4 vidēja izmēra šampinjoni
  • Eļļa (pēc izvēles)
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sagriež smalki sīpolu, sarīvē burkānu.
  2. Uzkarsē pannu (ja ir vok pannu) Pannā ielej nedaudz eļļu un liek cepties sīpolus.
  3. Kad sīpoli paliek zeltaini pievieno rīvēto burkānu.
  4. Uz lēnas uguns lēnām apmaisot var sākt pievienot malto gaļu. Gaļu pievieno pa mazam gabaliņam. Kad gaļa pievienota pāris minūtes pacept, gaļas gabaliņus irdinot.
  5. Gaļai apcepoties, liek klāt pupiņas ar visu sulu.
  6. Sāli un piparus var pievienot pēc garšas, pēc tam, kad viss ir ieliets pannā un apmaisīts, jo pupiņu sula var būt jau pietiekami sāļa un piparota.
  7. Un pašus pēdējos pievieno sagrieztos šampinjonus. Var arī pievienot ūdeni, bet to jau pēc situācijas, lai mērce pārāk nesabiezē.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurzemnieku aukstā zupa ar siļķi, olām un kartupeļiem

Kurzemnieku aukstā zupa ar siļķi, olām un kartupeļiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas