Ceptas olas dārzeņu biezenī

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Kartupeļi - 1 kg
  • Burkāni - 400 g
  • Piens - 250 ml
  • Sviests - 4 ēd.kar
  • Olas - 4-6
  • Bekona šķēles - 4
  • Pētersīļi

Pagatavošana

70 min.
  1. Burkānus notīra, sagriež gabaliņos. Blanšē sālītā ūdenī 5 min., nolej ūdeni un notecina.
  2. Sasmalcina pētersīli.
  3. Notīra kartupeļus, sagriež gabaliņos, vāra sālsūdenī, nolej ūdeni. Kartupļus saspaida.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  5. Katlā uzkarsē pienu, pieliek saspaidītos kartupeļus un sajauc. Pieber sāli, 2 ēd.kar. sviesta, burkānus, pētersīļa zaļumus.
  6. Masu liek ietaukotā cepamtraukā, izveido 4-6 padziļinājumus, katrā iesit olu.
  7. Bekonu sagriež gabaliņos un pārkaisa. Masai uzliek sviesta piciņas, liek cepeškrāsnī, cep līdz izcepas olas (~15 min).

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi