Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ceptas olas dārzeņu biezenī

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • Kartupeļi - 1 kg
  • Burkāni - 400 g
  • Piens - 250 ml
  • Sviests - 4 ēd.kar
  • Olas - 4-6
  • Bekona šķēles - 4
  • Pētersīļi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Burkānus notīra, sagriež gabaliņos. Blanšē sālītā ūdenī 5 min., nolej ūdeni un notecina.
  2. Sasmalcina pētersīli.
  3. Notīra kartupeļus, sagriež gabaliņos, vāra sālsūdenī, nolej ūdeni. Kartupļus saspaida.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  5. Katlā uzkarsē pienu, pieliek saspaidītos kartupeļus un sajauc. Pieber sāli, 2 ēd.kar. sviesta, burkānus, pētersīļa zaļumus.
  6. Masu liek ietaukotā cepamtraukā, izveido 4-6 padziļinājumus, katrā iesit olu.
  7. Bekonu sagriež gabaliņos un pārkaisa. Masai uzliek sviesta piciņas, liek cepeškrāsnī, cep līdz izcepas olas (~15 min).
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas