Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Klasiskās "irbītes"

Klasiskās "irbītes"

FOTO: Shutterstock.com

Kāzu, kristību un citu latvisku svinību klasika - pildītās "irbītes".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaiga teļa gaļas mīkstums
  • 3 nelieli sīpoli
  • 200 g kūpināts speķis
  • 5 šķēle/s rupjmaize
  • 1 glāze/s ūdens
  • Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Teļa gaļu sagriež nelielās sķēlītēs, izdauza ar gaļas āmuri. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
  2. Sagriež šķēlēs sīpolus.
  3. Rupjmaizes šķēles sagriež stienīšos.
  4. Speķi sagriež stienīšos.
  5. Ņem katru teļas gaļas šķēli un ietin tajā sīpolu, speķa stienīti un rupjmaizes stienīti, veido rullīti - "irbīti", sasprauž ar zobu bakstāmo, vai satin ar diegu.
  6. No dotā daudzuma aptuveni iznāk ~17 "irbītes".
  7. Satītās "irbītes" apcep uz pannas kopā ar sīpoliem, kas palikuši pāri no ietīšanas. Kārto katliņā.
  8. Pannā ielej ūdeni, uzkarsē. Ja vēlas, pievieno skābu krējumu vai tomātu pastu, garšvielas - pēc katra individuālās improvizācijas un iztēles.
  9. "Irbītes" pārlej ar mērcīti, sautē ~30 minūtes. Pasniedz ar kartupeļu biezputru.

    Labu apetīti!
    "Irbītes" pārlej ar mērcīti, sautē ~30 minūtes. Pasniedz ar...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas