Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Vienkāršā ābolu kūka

Vienkāršā ābolu kūka

FOTO: Agnese G.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvītam
  • 4 olas
  • 4 ēd. k. kviešu miltu
  • 4 ēd.k. cukura
  • Pildījumam
  • 4 (skābi) āboli
  • Ābolu ievārījums
  • Garnējumam
  • Pusglāze cukura
  • Pūdercukurs
  • Jebkas cits, kas jūsuprāt, labi izskatās
  • Sastāvdaļas var variēt (biskvītam). Jāievēro, ka attiecība - cukurs:milti:olas ir 1:1:1
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sāk ar biskvīta pagatavošanu.
    Sāk ar biskvīta pagatavošanu.

    FOTO: Agnese G.

  2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem
  3. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru
  4. Dzeltenumos iesijā miltus
  5. Saputo baltumus un pievieno dzeltenumiem
  6. Iesmērē cepamo veidni ar sviestu, iekaisa mannu vai miltus un dibenā kārto ābolu šķēlītes
  7. Ielej viednē mīklu
  8. Liek cepties (180 grādos) līdz zeltainam brūnumam
  9. Var nedaudz atdzesēt un tad biskvītu izņem no veidnes un apgriež otrādi (ar āboliem uzaugšu). Ja kādi āboli pielipuši pie formas, tas nekas, tos noskrubina un noliek atpakaļ. Tā kā "ābolu pusē" izveidojusies "iedobe", to piepilda ar ievārījumu.
  10. Izkausē cukuru un pārlej pār uzsmērēto ievārījumu, ātri izlīdzina
  11. Pārber pūdercukuru vai arī garnē pēc ieskatiem
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas