Sākums > Receptes > Zupas

Ķirbju biezzupa ar tomātiem un grauzdiņiem

2009. gada 1. oktobris
Foto: Ilze Lipska
Goda vietā tagad rudenī ir ķirbis! No tā tik daudz ko var pagatavot, sākot no zupām un sautējumiem līdz kēksiem un ķīseļiem!
Šī biezzupa ir mūsu mīļākā rudens zupa! Bērnam tā garšo, ka vienmēr vajag papildporciju!
Pagatavošana
30 min
1. Tātad - ķirbi sagriež gabaliņos.
Foto: Ilze Lipska
2. Sarīvē burkānus, liek kopā ar ķirbi katliņā, pielej ūdeni un liek vārīties.
Foto: Ilze Lipska
3. Uzkarsē cepeškrāsni. Uz pannas klāj cepamo papīru, kur saliek sagrieztu baltmaizi, to pārber ar garšvielām un liek uz 5 -10 minūtēm cepeškrāsnī.
Foto: Ilze Lipska
4. Grauzdiņi gatavi! Kad ķirbis un burkāni izvārījušies mīksti, sablenderē tos kopā.
Foto: Ilze Lipska
5. Pieliek vienu ēdamkaroti kausētā siera.
6. Samaisa, un gatavs! Lej bļodiņā, piegriež svaigu tomātu.
Foto: Ilze Lipska
7. Pārber grauzdiņus, zaļumus, ja ir vēlme.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu