Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Čilli zapte ar apelsīniem un plūmēm

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kaukāza plūmītes
  • Tikpat daudz cukura
  • 1 apelsīns
  • Čilli pulveris - pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Plūmītes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Liek katlā karsēties.
  2. Apelsīnu rūpīgi nomazgā un sagriež 4trās daļās - 3/4 apelsīna attīra no plēvītēm un ieplēš iekš plūmītēm. 4/4 apelsīna miziņas sarīvē uz smalkās rīves un pievieno masai.
  3. Visu samaisa un uz aci ber virsū cukuru, cukuram jānosedz visa masa, bet, lai nav pārāk bieza kārta. Jo cukuru var pievienot vienmēr vēl. Visu samaisa un turpina karsēt.
  4. Pievieno čilli pulveri. Tas atkarīgs pēc garšas. maisot vislaik vajag pagaršot. efektam jābūt tādam,ka ievārījums salds, bet norijot nedaudz dezina kaklu.
  5. Pilda burciņās un aizvāko ciet. Ja ir vēlme, burciņā var iebērt dažus indijas riekstus.
  6. Zapte brīnišķīgi garšos kā piedeva pie gaļas ēdieniem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas