Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaronu sacepums ar malto gaļu

2005. gada 29. aprīlis
Foto: Maija Zvirbule
Pagatavošana
60 min
1. Makaronus uzvāra un nokāš. Burkānus un cukini sarīvē rupjās skaidiņās un apcep. Malto gaļu apcep, pievieno tai garšvielas un, ja vēlas, tomātu mērci.
2. Mērcei domāto pienu uzsilda. Nelielā piena daudzumā iejauc miltus un pievieno siltajam pienam. Sieru sarīvē un ar garšvielām liek pienā, ko turpina sildīt, kamēr siers izkusis.
3. Veidni iesmērē ar taukiem un ieklāj 1/3 vārīto makaronu. Kā otro kārtu liek saceptos dārzeņus un aplej tos ar siera mērci. Liek vēl vienu kārtu makaronu, kam seko maltā gaļa un pa virsu atlikušie makaroni. Visu aplej ar siera mērci un pa virsu uzkaisa baziliku, oregano vai speciālās makaronu garšvielas.
4. Kārtojumu liek cepeškrāsnī un cep 200C līdz virsma ir zeltaini brūna.
5. Šo recepti var izmantot kā alternatīvu lazanjai, ja nav pieejamas lazanjas plāksnes.
Uz augšu