Gaisīgā siera kūka

Gaisīgā siera kūka
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 2 paciņas smilšu cepumu (mans favorīts: SELGA) drumstalas
  • 200 g kausēta sviesta
  • Pildījumam:
  • 600 g Philadelphia siera (3 paciņas)
  • 250 g Mascarpone siera (1 paciņa)
  • 225 g cukura
  • 75 g miltu
  • 2 olas
  • 300 ml saldā krējuma
  • 1 ēd. k. ēd.k. vaniļas esences vai 2 paciņas vaniļas cukura
  • Augļi dekorēšanai pēc izvēles

Pagatavošana

210 min.
  1. Cepumus sasmalcina drumslās - visērtāk ar blenderi.
  2. Sajauc cepumu drumslas ar sviestu, ieklāj veidnē un cep 10 minūtes 180 grādos.
  3. Sajauc miltus un cukuru, pievieno sieru, puto ar mikseri 3 min. (lūdzu, precīzi ievērot laiku!), pievieno olas, vaniļu, krējumu, puto 3 min.
  4. Maisījumu klāj uz cepumu un sviesta pamatnes un cep 45 - 55 min. apm. 180 - 190 C.
  5. Liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām, bet vislabāk uz visu nakti. Atdzisušu dekorē ar augļiem pēc izvēles. Un tad - ENJOY!
    PIEBILDE: ja izmanto 3 daļas Philadelphia un 1 daļu Mascarpone, kūka iznāk gaisīgāka un vieglāka, nekā tikai ar Philadelphia. Tikai Mascarpone izmantot nevar - masa iznāk pārāk šķidra un izplūst no formiņas.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi