Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Tomati, gurķi un sīpoli želejā

Vecā klasiskā ''tomātu želejā'' recepte - gadu desmitiem veiksmīgi pārbaudīta mūsu dzimtā.
P.S. Ja burkas glabājas istabas temperatūrā, marināde būs šķidra, tādēļ vajadzētu pirms ēšanas burku uz pāris stundām ielikt ledusskapī.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 l ūdens - marinādes (sanāk 5 puslitra burciņas)
  • 5 ēd. k. želatīna (2 standarta paciņas)
  • 2 ēd. k. sāls
  • 4 ēd. k. cukura
  • 5 ēd. k. etiķa esences
  • Tomāti
  • Gurķi
  • Sīpoli
  • Graudu pipari
  • Lauru lapas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens, atstāj uzbriest.
  2. Šķēlēs sagrieztus tomātus, gurķus un sīpolus (personīgi es tomātus lieku mazāk, gurķus drusku vairāk, sīpolus visbiezākā slānī, jo tie šajos konservos cilvēkiem garšo vislabāk) liek kārtām burciņās līdz pat augšai. Ieliek katrā burciņā dažus pipargraudiņus un 1 lauru lapu.
  3. Ūdeni (litru) uzvāra, pieliek sāli, cukuru, etiķa esenci. Kad ūdens vairs nevārās, pieliek uzbriedināto želatīnu.
  4. Marinādi ielej burciņās uz dārzeņiem, tā lai tie pārsegti. Tad burkas liek katlā un 20 min. pasterizē. Uzskrūvē vāciņus.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Konservējumi

Jaunākās receptes