Zemeņu prieks

2009. gada 4. jūlijs
Foto: Anna Skrastiņa
Pagatavošana
70 min
1. Ar mikseri uzkuļ putukrējumu, tad ieliek ledusskapī. Sagriež zemenes. Atdala 3 olām dzeltenumus no baltuma. Dzeltenumam pievieno 3 ēdamkarotes cukura un maisa kamēr vairs nedzird cukura graudiņus. Tad pievieno 3 ēdamkarotes miltu un maisa līdz iegūst vienmērīgu masu. Tad uzkuļ ar mikseri olu baltumus, līdz iegust putas. Putas iemaisa olas dzeltenuma mīklā. Cep apmēram 15 min. ŠO VISU ATKĀRTO 3 REIZES LĪDZ IR IEGŪTAS 3 BRŪNAS BISKVĪTA KĀRTAS. Pirmo biskvītu liek uz paplātes. Uz pirmās kārtas uzsmērē iebiezināto pienu, tad liek nākamo biskvītu uz tā smērē putukrējumu. Tad liek pēdējo biskvītu. Uz pēdējā biskvīta atkal sasmērē putukrējumu, tad uz putukrējuma saliek zemenes. Pa virsu uzbirdina šokolādes skaidiņas.
2. P.S. Ap kūkas malām var apsmērēt iebiezināto pienu.
3. P.S.S. Var taisīt vairākas kārtas.
4. P.S.S.S. Ja biskvīta viena kārta ir sanākusi bieza to var pārgriezt pār pusēm.
5. Labu apetīti.!!!
Uz augšu